Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Φτου! και βγαίνω

   


Τι θα πει καλοκαίρι; Η εκδίκηση για τον χειμώνα που πέρασε. Φωτογραφίες από χθεσινά ηλιοβασιλέματα. Χαλαρές στιγμές στην άμμο. Πύργοι από μπίρες. Εσύ. Που κολυμπάς σαν ψαράκι. Γυμνή. And the living is easy. Σιγά μην είναι. Easy είναι μόνο τα τραγούδια των Curved Air. Το βλέμμα της Ευαγγελίας κάτω από ένα πεύκο. Τα παγωμένα νερά της Σερίφου. Απ' τα αστέρια, η Μικρή και η Μεγάλη Άρκτος.


   Το συνοψίζουν σε τρεις γραμμές, γιατί το φοβούνται. Το εγγράφουν σε εγχειρίδια. Σε αόρατους οδηγούς, με την εγγύηση του δημοσίου. Σε υπερχρεωμένες ελπίδες. Πρόκειται για διακοπές λένε. Από τι; Από ποιους;


   Πριν από ένα μήνα ήταν η μικρότερη νύχτα του χρόνου. Πέρασε. Αρχίζουμε πάλι να βαθαίνουμε στα σκοτάδια μας,ψάχνοντας για το καλοκαίρι. Να μετεωρίζουμε τη θλίψη στα μεταχειρισμένα αυτού του κόσμου. Συνεχίζουμε να αντικρίζουμε ιμιτασιόν θαύματα. Συνεχίζουμε τις φωτοτυπίες.


   Γιατί το πρωτότυπο έχει χαθεί. 


>Σταύρος Σταυρόπουλος-απόσπασμα από το βιβλίο "Πιο νύχτα δεν γίνεται"<


Ποτέ στ' αλήθεια δεν πίστεψα ότι πρόκειται για διακοπές.Περισσότερο για συνέχειες μου κάναν. Μικρές συνέχειες μιας ζωής που διαλύεται και επανασυναρμολογείται. Οικειοθελώς.







1 σχόλια:

Unknown είπε...

Σ' ευχαριστώ "τσίου" για την αναδημοσίευση του αποσπάσματος του βιβλίου μου. Μόλις σήμερα είδα το σχόλιο που μου άφησες σε μια παλαιότερη συνέντευξη μου στον "Ριζοσπάστη" για τη σιωπή.
Εννοώ, φυσικά, αυτό που λέει και ο Αναγνωστάκης που έβαλες στο μπλογκ σου, για τους δήθεν...

Ωραίο το Magician του Lou Reed στο για μένα. Εξαιρετικό.

Να περνάς καλά - όσο μπορείς. Και να μπορείς.

Σταύρος Σταυρόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

 

Sample text

Sample Text